Амінокислоти — це кінцевий продукт розпаду білка. І якщо ви отримуєте достатньо білка, то отримуєте й велику кількість певних амінокислот.

Проте є низка "амінок", які випускаються окремо. Типу BCAA, глютаміну та інших. І розумне запитання: а навіщо нам ці амінокислоти окремо, якщо вони й так вже є в комплексному білку?

Насправді крім того, що амінокислоти створюють нові білкові структури, у кожної з них є свої другорядні функції. І найчастіше ці функції безпосередньо або побічно впливають на процес росту м'язів або їх відновлення. Але знову ж таки... Адже вони є в комплексному білку...

Так, є. Але збільшення концентрації окремих амінокислот значно впливає на ті функції, які вони виконують. Візьмемо, наприклад, цитрулін або аргінін. Прийміть одну з них перед тренуванням і відчуєте найсильніший пампінг (накачування м'язів кров'ю). Попри те, що аргінін є в повноцінних білкових продуктах, домогтися потрібної концентрації аргініну, для такого пампінгу, ви ніколи не зможете. Навіть якщо будете з'їдати 5 г білка на 1 кг ваги. Окрім того, якщо ви не зможете добрати потрібну кількість, ви не збільшите його одномоментну концентрацію, оскільки білок засвоюється поступово, а амінокислоти — миттєво.

Іншими словами, концентрація певних амінокислот посилює їхні функції. І амінокислоти - це не тільки "цеглинки" для створення білкових структур, а й своєрідні "регулятори", кожен з яких виконує свою функцію. І якщо ми беремо одну з амінокислот, яка відповідає за якийсь конкретний процес, і збільшуємо її концентрацію, то отримуємо "посилення" цього процесу. Ось і вся математика.

І повторюся, що найчастіше, для того, щоб викликати посилення якогось конкретного процесу, потрібна одномоментно велика концентрація. Ви можете сукупно отримати багато того ж аргініну з їжею, протягом дня, але при цьому не створите ефекту пампінгу. А якщо концентрація зростає в один момент, то ми отримуємо цей "бонус". Це, в більшості випадків, стосується й інших амінокислот. І саме тому деякі з них рекомендується приймати окремо, так само як і креатин.

Коментарі (0)
No login
Увійдіть або зареєструйтеся, щоб залишити свій коментар